Hoe lang gaan nieuwe mobiele telefoons mee?

Gezien de proliferatie van mobiele telefoons in de afgelopen jaren is de vraag: “hoe lang gaan nieuwe smartphones mee?”. Er is geen concreet antwoord op deze vraag, maar een studie van MIT Technology Review (MITTR) vergeleek de levensduur van vier populaire smartphonemerken: Apple, Google, Samsung en LG. Het blijkt dat de toestellen van Samsung nu al de langst meegaande Android-telefoons op de markt zijn, op de voet gevolgd door Apple.

Samsung heeft het afgelopen half decennium hard gewerkt aan R&D, kwaliteitscontrole en beveiligingsupdates. Voor een bedrijf dat meer telefoons verkoopt dan Google, heeft de smartphonefabrikant ook minder hardwareproblemen gemeld dan zijn grotere rivaal.

Hoewel smartphones misschien niet eeuwig meegaan, kunt u ze langer laten meegaan door ze schoon te houden, stof te vermijden en ze up-to-date te houden met de nieuwste software. Behalve door ze schoon en up-to-date te houden, kun je de levensduur ook verlengen door een schermbeschermer te gebruiken en een beschermhoesje te kopen.

In hun streven naar de langst meegaande smartphone voegen fabrikanten vaak functies aan hun telefoons toe die de levensduur verlengen. Deze functies omvatten een verbeterde batterij en een HD-scherm. Dat laatste is vooral opmerkelijk omdat het scherm van een smartphone beschadigd kan raken door hem te laten vallen of hem bloot te stellen aan water. Gelukkig zijn de nieuwste smartphones waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op een strand of een meer.

Uit het MITTR-onderzoek bleek dat de meest efficiënte smartphone misschien niet de duurste is, maar wel de smartphone die het langst meegaat. Sommige smartphonemodellen gaan wel drie jaar mee. Andere, zoals de Apple iPhone, kunnen wel vijf jaar meegaan. U kunt uw telefoon ongeveer elk jaar vervangen om ervoor te zorgen dat hij aan uw behoeften voldoet.

Uit het MITTR-onderzoek bleek ook dat de krachtigste smartphone de smartphone is die het best bij uw behoeften past. Als u uw telefoon bijvoorbeeld alleen gebruikt om te bellen en te sms’en, hebt u misschien geen smartphone nodig die games kan spelen of HD-video kan streamen. Als u echter een mobiele gamer bent, moet u uw telefoon waarschijnlijk binnen 1,5 tot 2,5 jaar upgraden.

Uit het MITTR-onderzoek bleek ook dat de meest effectieve smartphone de smartphone is die het leukst is om te gebruiken. Dit komt omdat de nieuwste modellen functies hebben zoals interactieve games, virtual reality (VR) en apps die u helpen verbonden te blijven en u te vermaken. Voor de millennial generatie kan dit een grote financiële investering zijn. Met dit in gedachten is het geen wonder dat smartphonebedrijven blijven innoveren en elk jaar nieuwe modellen uitbrengen.

De MITTR-studie vond ook smartphones met de langst meegaande batterij en de meest efficiënte software om ze jarenlang probleemloos te laten werken. Met dit in gedachten wilt u misschien de nieuwste smartphone kopen, maar zorg ervoor dat u hem kunt vervangen zodra de batterij leeg is. Anders kan uw telefoon een trieste herinnering zijn aan een lang vervlogen tijd.

Als u het zich niet kunt veroorloven elk jaar een nieuwe smartphone te kopen, kunt u overwegen uw oude model te verkopen. Waarschijnlijk is uw oude telefoon nog in goede staat als u een gewillige koper kunt vinden.